4 portioner

  • 11 små fasta potatisar
  • havssalt och malen vitpeppar
  • 1/2 dl finhackad purjolök
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja

Tillbehör

  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 dl minifraiche blandad med lite pressad citron
  • löjrom
  • 2 avokado
  • kallrökt lax eller räkor
  • blandade gröna blad t.ex babyspenat och mizuna

Skala och riv potatisen grovt ner i en bunke. Blanda rivet med salt, peppar, finhackad purjo och ägg. Blanda väl med en gaffel. Hetta upp en panna med olivolja till medelvärme och måtta med ett decilitermått upp lagom stora klickar till rårakorna. Stek en eller max två i taget. Stek ett par minuter på var sida till gyllenbrun färg och lägg sedan över i en ugnsform. Värm i ugn 100 grader i 5 minuter innan servering. Servera med tillbehören ovan

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.