4 portioner

  • 6 potatisar av fast sort
  • 1/2 rotselleri
  • 8 kocktailtomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 påse riven parmesan 40 g
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk grönsaksbuljong +
  • 2 dl vatten
  • 1 nypa färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen vitpeppar

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatis och selleri. Halvera tomaterna och pressa vitlöken. Blanda alltsammans med parmesan och ägg och bred ut i en ugnssäker form smord med rapsolja. Häll över fond blandad med vatten. Krydda med salt och peppar och bred riven timjan över. Grädda gratängen i mitten av ugnen ca 45 minuter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.