4 portioner

  • 1 frp zeta ekologiska svarta bönor på tetra, avrunna
  • 1 frp zeta gröna linser på tetra, avrunna
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 1 röd finhackad chili
  • 1 ägg
  • 2 dl Semper glutenfri fin mix
  • havssalt och nymalen svartpeppar

Börja med att låta bönor och linser rinna av i en sil. Spola dem under kallt vatten, rinn av och lägg i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa sedan med en mixerstav till en fin smet. Rulla med lätt fuktade handflator små fina falaflar och stek dem runt om i en medelvarm panna i lite olivolja till fin färg. Efterstek i ugn 125 grader i ca 10 minuter innan servering. Servera med ett nybakat bröd eller ris, en god kall vitlöksyoghurt och mycket grönsaker.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Susanne [27 January 2009, 10:01]

Hej och tack för alla inspirerande recept!

Har du något tips på vad jag kan ta istället för Sempers glutenfria mix i falaflarna?

/Susanne

Nina Ahlm [27 January 2009, 10:01]

Susanne: Gissar då att dina inte behöver vara glutenfria så testa med vanligt mjöl som dinkel eller graham. Sikta i blandningen lite i taget.