6 portioner
- 1 gul spansk peppar, finhackad
- 2 morötter, skalade och finstrimlade
- 1 finhackad rödlök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 dl färska/frysta sockerärtor, skurna i mindre bitar
- 2 dl broccoli, i mindre buketter
- gul zucchini, grovt riven
- 2 dl kokta kikärtor (tetra)
- 1 röd paprika i strimlor
- 2 dl färska champinjoner, halverad
- 1 brk kokosmjölk light
- 2 msk acasiahonung
- 1 msk gurkmeja
- 1 msk curry
- havssalt och peppar
Fräs samtliga grönsaker i olja i en wok eller stor panna. Blanda samman kokosmjölk, honung, gurkmeja, curry, salt och peppar i en bunke. Häll blandningen över woken och låt puttra i ca 5 minuter. Servera som den är eller med ris/äggnudlar. Går också att tillsätta 4 strimlade kycklingfileér från början alternativt skaldjur sista minuten.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.