2 portioner

  • 4-5 dl blandad sallad t.ex mizuna, babyspenat, röda mangoldskott
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • havssalt & nymalen svartpeppar
  • 100 g fårost
  • 100g halloumi
  • 4 msk finhackad purjolök
  • ca12 st halverade cocktailtomater (gula och röda)
  • 2 dl tärnad gurka
  • 4 msk rostade cashewnötter (rosta naturella ekologiska i medelvarm panna till fin färg)
  • 8 gröna eller svarta oliver

Börja med att steka halloumiosten i en torr medelvarm panna till fin färg. Lägg på tallrik att svalna. Rosta cashewnötter till fin färg i torr medelvarm panna. Vänd ner alla grönsaker med olivolja, balsamvinäger, havssalt och nymalen svartpeppar i en stor bunke. Blanda sist i tärnad fårost, strimlad halloumi och rostade cashewnötter. Servera med ett gott bröd.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


kristin [28 January 2009, 12:01]

hejhej nina! hur många potioner är detta? hoppas du mår bra, många stora kramar kristin

Nina Ahlm [28 January 2009, 16:01]

Kristin: Receptet är för två portioner och man kan sedan lägga till ännu mer grönt om man vill ha mer, alternativt dra ifrån om man vill ha mindre. Jag har skrivit till det ovan receptet nu.