Skär upp och frys in i portionsbitar och ta med som lättlunch till jobbet eller skolan.
Pajskal
- 6 msk dinkelsikt
- 6 msk grahamsmjöl/vetemjöl
- 2 tsk linfrön
- 8 tsk smör
- 4 msk mild lättyoghurt
Fyllning
- 1 dl riven vitkål
- 1 dl rivna morötter
- 1/2 dl solrosfrön
- 6 ägg
- 5 dl lättmjölk/sojamjölk
- 3 msk kesella lätt
- 25 g riven parmesanost
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm dragon
- 2 tsk dijonsenap
Börja med att blanda i hop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
Fyllning
Riv vitkålen med en osthyvel. Riv morötterna grovt. Vispa samman ägg och mjölk, vispa ner osten, kesella, senapen, salt, dragon och peppar. Fördela vitkål, solrosfrön och morötter i pajen och häll över äggblandningen. Grädda 25-30 minuter. Låt pajen kallna och frys in den hel eller i portionsbitar. Perfekt att ta fram en bit och ta med sig som lättlunch till jobbet eller skolan.