Skär upp och frys in i portionsbitar och ta med som lättlunch till jobbet eller skolan.

Pajskal

  • 6 msk dinkelsikt
  • 6 msk grahamsmjöl/vetemjöl
  • 2 tsk linfrön
  • 8 tsk smör
  • 4 msk mild lättyoghurt

Fyllning

  • 1 dl riven vitkål
  • 1 dl rivna morötter
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 6 ägg
  • 5 dl lättmjölk/sojamjölk
  • 3 msk kesella lätt
  • 25 g riven parmesanost
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm dragon
  • 2 tsk dijonsenap

Börja med att blanda i hop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

Fyllning

Riv vitkålen med en osthyvel. Riv morötterna grovt. Vispa samman ägg och mjölk, vispa ner osten, kesella, senapen, salt, dragon och peppar. Fördela vitkål, solrosfrön och morötter i pajen och häll över äggblandningen. Grädda 25-30 minuter. Låt pajen kallna och frys in den hel eller i portionsbitar. Perfekt att ta fram en bit och ta med sig som lättlunch till jobbet eller skolan.