1 portion
- 2 morotsbiffar t.ex Dafgårds
- 1,5 dl kokta nakenhavrekorn
- 1 rött äpple
- 2 dl strimlad isbergssallad
- 1 msk pressad apelsinsaft
- 2 tsk olivolja
- 1 msk riven ingefära
- 1 tsk malen kanel
Koka nakenhavrekorn enligt anvisningen på förpackningen och spola dem sedan kalla i en sil. Tärna ett äpple, strimla isbergssallad och lägg i en bunke med kornen. Blanda olivolja och riven ingefära med pressad apelsin och kanel och vänd runt med blandningen i bunken. Stek morotsbiffarna i ugn eller panna. Smaka av salladen och servera den kall med varma morotsbiffar.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Detta goda fick följa med på en av helgens härliga picknickturer och det föll alla mycket väl i smaken. Mums! =)
Morotsbiffarna gjorde jag dock egna och serverade dessa kalla, men oj så gott!
Ha det fint!
Kram