1 portion

  • 2 morotsbiffar t.ex Dafgårds
  • 1,5 dl kokta nakenhavrekorn
  • 1 rött äpple
  • 2 dl strimlad isbergssallad
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk malen kanel

Koka nakenhavrekorn enligt anvisningen på förpackningen och spola dem sedan kalla  i en sil. Tärna ett äpple, strimla isbergssallad och lägg i en bunke med kornen. Blanda olivolja och riven ingefära med pressad apelsin och kanel och vänd runt med blandningen i bunken. Stek morotsbiffarna i ugn eller panna. Smaka av salladen och servera den kall med varma morotsbiffar.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


AnnaG [27 April 2009, 08:04]

Detta goda fick följa med på en av helgens härliga picknickturer och det föll alla mycket väl i smaken. Mums! =)
Morotsbiffarna gjorde jag dock egna och serverade dessa kalla, men oj så gott!

Ha det fint!
Kram