4-6 personer

  • 4 medelstora morötter
  • 4 dl kokt nakenhavre (korn)
  • En knivsudd sambal oelek
  • 5 soltorkade tomater
  • ½ röd paprika
  • En kruka koriander
  • 1 tsk malen paprikakrydda
  • En nypa havssalt
  • 2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och slanta morötter. Mixa morötter, nakenhavre, paprika, sambal & soltorkade tomater till en grov smet i en matberedare. Lägg ner koriander, paprikakrydda & havssalt. Mixa. Vänd ner två ägg. Forma 4-6 fina biffar. Lägg biffarna på ett bakplåtspapper på en plåt. Strössla över blandade sesamfrö och grädda morotsbiffarna i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera med en fruktig nakenhavre sallad och en kall ingefärayoghurt!

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

6 kommentarer


Miahabo [19 March 2008, 19:03]

Hej Nina! Läser din blogg varje dag och fascineras och får mycket inspiration, enda problemet är att jag är vegan och ibland blir det problem då man ska göra vissa av dina recept. Hur gör jag detta recept tillexempel, vad kan jag byta ut äggen mot? Håller biffarna ändå ihop om jag tar bort äggen?
Tack för en rolig blogg!

Nina Ahlm [19 March 2008, 20:03]

Du kan göra dessa utan ägg och istället arbeta in ca 1/2-1 dl havreflingor försiktigt i smeten för att binda den. Utan ägg får man dock vara lite mer varsam och krama i hop varje biff försiktigt på bakplåtspappret.

Malin [24 March 2008, 19:03]

Hej Nina!
Biffarna verkar jättegoda! Går det att använda vanlig mathavre istället för nakenhavre? Jag hittar det inte i affären.

Nina Ahlm [25 March 2008, 08:03]

Inte testat, men det bör gå bra.

Jossan [09 May 2008, 09:05]

Tänkte bara fråga vad som passar att äta till dessa? Jag har blivit väldigt intresserad av vegetarisk mat på sistone och försöker laga det så mycket som möjligt. Nu undrar jag bara om det inte är för lite protein i dessa? Räcker det med det protein som finns i äggen eller ska man kompletera med en bönsallad eller liknande till?
Kram

Nina Ahlm [09 May 2008, 17:05]

Jossan: En bönsallad till låter väl toppen?! Tänk stora vita bönor blandade med lite olivolja, pressad citron, pressad vitlök, ruccola, purjolök, paprika, sambal oelek, havssalt och svarta sesamfrön t.ex.