Havregrynsgröt med Ingefärapäron & Ägg
1 portion
- 1 dl havregryn
- 2 dl vatten
- 1 nypa havssalt
- 1 litet rivet päron
- 1 tsk malen ingefära eller riven färsk
- 1,5 dl havremjölk eller ekologisk lättmjölk
- 1 kokt ekologiskt ägg
Koka ihop havregrynen med vatten och lite havssalt i ca 5 minuter. Servera med rivet päron, ingefära, mjölk och ett kokt ägg.
Kesella-yoghurt med Jordgubbar, Blåbär & Granola
1 portion
- 1 dl lättkesella
- 1 dl mild ekologisk yoghurt 0,5% fetthalt
- 1 dl frysta eller färska jordgubbar
- 1 dl blåbär
- 1 tsk malen kanel
- 1 dl Granola
Rör ihop yoghurt, lättkesella, bär och kanel. Servera med granola.
Bärkesella med Frukt & Valnötter
1 portion
- 1 skivat päron
- 1 dl tärnad honungsmelon
- 1,5 dl frysta/färska bär, valfria
- 4 torkade hackade osvavlade aprikoser
- 1,4 dl lättkesella
- 1 msk grovt hackade valnötter
Skiva päronet, tärna melon och hacka aprikoserna. Rör bären med kesellan. Servera frukten med bärkesellan och toppa med krossade valnötter.
Morgonsandwich med Grönt Te & Goji
1 portion
- 1 stor kopp grönt te (gärna med färskriven ingefära i)
- 2 skivor osötat surdegsbröd t.ex rågkuse = 2 halvor
- 75g makrill (eller avokado som vegetariskt alternativ)
- grön paprika, groddar samt en nypa gojibär och solrosfrön
Servera bröden med makrill/avokado som pålägg. Toppa med skivad paprika, lite groddar, gojibär och solrosfrön. Drick en stor kopp grönt te till.
nLifes veckomeny
Den här sidan är en del av nLifes veckomeny. Läs mer om veckomenyn.