Kom i form med nLifes veckomeny

Samtliga måltider är beräknade och varje dag ska du välja 1 frukost, 1 lunch, 1 mellanmål, 1 middag samt 1 minimål. Dessa tillsammans ger ca 1700 kcal/dag. Ät med 3-4 timmars mellanrum efter hur din dag ser ut och stuva om i menyn precis så som du själv föredrar. Nedan finns ett förslag på hur en hel dag kan se ut. Pussla som du själv vill mellan dagarna med dina favoriter och de rätter som passar dig bäst.

Efter två veckor är tanken att du ska kunna fortsätta att äta på egen hand. Passa därför på att låta dig inspireras av de olika recepten och hur fördelningen mellan olika näringskällor ser ut i dessa. Du behöver alltså inte fortsätta att räkna kalorier vecka 3 utan tänker istället tillbaka på hur de olika näringskällorna och mängderna på tallriken sett ut under vecka 1 och 2. Vill du fortsätta att äta den mängden försöker du efterlikna det upplägget. Vill du lägga till energi så ökar du på något av protein, grönsaker, kolhydrat och fett.

För den som vill få det bästa resultatet viktmässigt är det extra viktigt att röra på sig. Vardagsmotionen icke att förglömma men lägg också gärna till ett eller två pass per vecka av någon träningsform som får dig att må bra men också svettas riktigt ordentligt. För dig som tränar extra mycket är det viktigt att lägga till näringskällor på tallriken efter individuellt behov.

Måltidsexempel

Tänk på att äta med 3-4 timmars mellanrum utifrån hur din dag ser ut. Hoppa inte över något mål.

Här är ett förslag på 1 dag. Fritt fram att blanda och stuva om i recepten hur man vill. Vill du t.ex ha en annan lunch så välj någon från övriga dagar. Kombinera hur du vill. Det viktiga är att du varje dag äter 1 frukost, 1 mellanmål, 1 lunch, 1 middag samt 1 minimål. Lägg gärna till extra grönsallad till huvudmålen. Kom ihåg att detta är ett förslag. Om det passar dig bättre att äta ditt minimål på förmiddagen så gör det för all del.

nLifes veckomeny – vecka 1

Här hittar du recept för vecka 2

4 kommentarer


Tintin [23 May 2010, 17:05]

Jag blev jätte glad när jag såg att du är tillbaka i cyber världen
och delar med dig av dina underbara recept! Jätte bra vecko menyer
och så himla roligt mat! TACK!

Nina Ekelöf [23 May 2010, 17:05]

Tintin: Superkul att du gillar recepten : ) Tipsa gärna om vilka du gillar när du testat.
Ha en fin vecka : ))

Erica [30 December 2010, 14:12]

Detta ska jag absolut testa! (Om ekonomin tillåter, nyttigt verkar
ofta vara = dyrt) Du har inte funderat på att publicera en
hälsokokbok? ;) Det skulle nog bli succé!

Nina Ekelöf [06 January 2011, 21:01]